logo
+420 734 839 966
po – pá 8:00 – 16:00

šablony

Hodnocení a cíle v Tělesné výchově … aneb co a jak (ne)hodnotit (webinář)


Hodinová dotace

8 vyučovacích hodin

Cílová skupina

  • Učitelé 2. stupně ZŠ
  • Učitelé SŠ

Termíny


Obsah

Důležitost hodnocení žáků v Tělesné výchově se velmi podceňuje. Bez průběžného hodnocení žáků dochází k degradaci tohoto předmětu, vzniká dojem nedůležitosti, u žáků dochází k pocitu nespravedlnosti, nedostávají zpětnou vazbu. Učitel přichází o mnoho funkcí, které hodnocení přináší. Hodnocení v Tělesné výchově je vzhledem k povaze tohoto předmětu velmi specifické a mnoho učitelů neví, jak jej uchopit. Mnohdy vzniká předávání nějakého tradičního systému hodnocení z kolegy na kolegu, aniž by bylo jakkoliv kriticky posouzeno. Jiní učitelé pro změnu rozdávají známky bez jakéhokoliv kritéria.

V tomto kurzu uvedeme vše na pravou míru tak, abychom využili veškeré funkce hodnocení. Díky tomu můžeme lépe motivovat žáky, dát lepší smysl tomuto vyučovacímu předmětu a případně přehodnotit obsah, cíle a výstupy výuky v Tělesné výchově.


Vzdělávací cíle

Účastník školení bude seznámen se souvislostmi a funkcemi hodnocení v TV a bude schopen stanovit vlastní kritéria hodnocení v TV v souladu se stanovenými cíli a výstupy ŠVP.


Cílová skupina Název Místo Termín
šablony
  • Učitelé 2. stupně ZŠ
  • Učitelé SŠ
Hodnocení a cíle v Tělesné výchově … aneb co a jak (ne)hodnotit (webinář) ONLINE - webinář 30. 05. 2024